{"product_id":"olej-nosnikowy-jojoba-simondsja-kalifornijska-bio","title":"Olej nośnikowy Jojoba (Simondsja kalifornijska) BIO","description":"\u003ch2 class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eOlej nośnikowy Jojoba (Simondsja kalifornijska) BIO\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e30 ml.\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003ch3 class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e\u003ci\u003eSimmondsia chinensis\u003c\/i\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/h3\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eOdpowiedni dla każdego typu skóry – balansuje zarówno skórę suchą, jak i tłustą. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, dlatego doskonale sprawdza się zarówno jako olej do twarzy, jak i do całego ciała. Działa odmładzająco, intensywnie nawilża i zmiękcza skórę dojrzałą oraz suchą. Skład oleju z jojoby przypomina naturalne sebum wytwarzane przez skórę i dlatego jest jednym z niewielu olejów odpowiednich dla każdego rodzaju skóry.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eOlej z jojoby ma działanie antyoksydacyjne – dodany do innych olejów nośnikowych przedłuża ich trwałość. Ma wysoką stabilność termiczną i nie jełczeje, dzięki czemu może być przechowywany nawet do 25 lat bez utraty jakości. W chłodzie tężeje, lecz szybko wraca do płynnej postaci w temperaturze powyżej 10°C.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eZ technicznego punktu widzenia, jojoba nie jest klasycznym olejem, lecz płynnym woskiem o lekko żółtym zabarwieniu. Jest zbudowana z estrów woskowych, kwasów tłuszczowych, a nie z triglicerydów. Jego skład chemiczny obejmuje ok. 97% liniowych estrów, a także tokoferole, wolne sterole i inne korzystne związki.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp style=\"tab-stops: list 36.0pt;\" class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003ePoza olejem naturalnego pochodzenia tłoczonym na zimno , który ma odpowiednią jakość do celów aromaterapii, przemysł kosmetyczny wykorzystuje także inne jego formy: 1) olej rafinowany i wybielany, 2) olej odbarwiony i perfumowany, 3) olej destylowany molekularnie. To właśnie jakość przetworzenia tłumaczy duże różnice w cenie produktu.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eDziałanie na skórę: \u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e• zawiera kwas mirystynowy – związek o działaniu przeciwzapalnym, stosowany przy bólach stawów i reumatyzmie\u003cbr\u003e• pomocny przy suchości skóry głowy\u003cbr\u003e• łagodzi objawy łuszczycy i egzemy\u003cbr\u003e• koi skórę po oparzeniach słonecznych i chroni przed pękaniem naskórka\u003cbr\u003e• jego budowa molekularna przypomina sebum wytwarzane przez skórę (inaczej łój skórny) i dlatego sprawdza się w pielęgnacji skóry trądzikowej (\u003ci\u003eacne vulgaris\u003c\/i\u003e)\u003cbr\u003e• reguluje wydzielanie sebum i zapobiega jego nadmiarowi\u003cbr\u003e• według niektórych badań może zmniejszyć widoczność drobnych zmarszczek o 11% w ciągu 8 godzin\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eZastosowanie: \u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e• \u003ci\u003eTwarz:\u003c\/i\u003e w nawilżaczach, środkach do demakijażu, peelingach, maseczkach, kremach po goleniu\u003cbr\u003e• \u003ci\u003eCiało:\u003c\/i\u003e w olejkach do kąpieli, kremach do rąk i stóp, balsamach, olejkach do masażu\u003cbr\u003e• \u003ci\u003ePielęgnacja niemowląt:\u003c\/i\u003e kremy, balsamy, olejki\u003cbr\u003e• \u003ci\u003eWłosy:\u003c\/i\u003e szampony, odżywki, wcierki, mgiełki i olejki do pielęgnacji skóry głowy\u003cbr\u003e• \u003ci\u003ePo ekspozycji na słońce:\u003c\/i\u003e preparaty przeciwsłoneczne, łagodzące po opalaniu, balsamy do ust\u003cbr\u003e• \u003ci\u003ePielęgnacja paznokci i skórek:\u003c\/i\u003e olejki zmiękczające, preparaty wzmacniające paznokcie\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eOd ponad 25 lat olej z jojoby przyczynia się do ochrony kaszalotów – po jego wprowadzeniu w miejsce tranu, tysiące tych ssaków przestały być zabijane na potrzeby przemysłu kosmetycznego.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eJest to czysty, naturalny olej najwyższej jakości, odpowiedni do zastosowań terapeutycznych. Jest produkowany w Izraelu.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eWiększość olejów nośnikowych skutecznie wspiera zdrowie i młody wygląd skóry.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp style=\"margin: 12.0pt 0cm 0cm 0cm;\" class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eDodatkowe informacje: Olej nośnikowy Jojoba (Simondsja kalifornijska) BIO\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp style=\"margin: 12.0pt 0cm 0cm 0cm;\" class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eNazwa:\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e Jojoba\u003cbr\u003e\u003cb\u003eNazwa botaniczna:\u003c\/b\u003e \u003ci\u003eSimmondsia chinensis\u003c\/i\u003e\u003cbr\u003e\u003cb\u003eRodzina botaniczna:\u003c\/b\u003e \u003ci\u003eSimmondsiaceae\u003c\/i\u003e\u003cbr\u003e\u003cb\u003eJakość:\u003c\/b\u003e 100% naturalny olej nośnikowy\u003cbr\u003e\u003cb\u003eMetoda pozyskiwania:\u003c\/b\u003e Tłoczony na zimno\u003cbr\u003e\u003cb\u003eMetoda uprawy:\u003c\/b\u003e certyfikowany BIO produkt z dziko rosnących roślin\u003cbr\u003e\u003cb\u003eKraj pochodzenia:\u003c\/b\u003e Izrael\u003cbr\u003e\u003cb\u003eCzęść rośliny:\u003c\/b\u003e nasiona\u003cbr\u003e\u003cb\u003eSkład:\u003c\/b\u003e olej z jojoby (\u003ci\u003eSimmondsia chinensis\u003c\/i\u003e)\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eSKU: \u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e6600 - 30\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e\u003cb\u003eDodatkowa informacja:\u003c\/b\u003e Przechowywać w chłodnym miejscu. Chronić przed ciepłem i światłem słonecznym. Zużyć w możliwie krótkim czasie po otwarciu.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan lang=\"PL\"\u003eWięcej informacji o olejach nośnikowych można znaleźć w \u003cb\u003eBazie Wiedzy: \u003c\/b\u003e\u003ca href=\"https:\/\/sunnygardens.shop\/pages\/o-olejach-nosnikowych\"\u003e\u003cb\u003eO olejach nośnikowych\u003c\/b\u003e\u003c\/a\u003e\u003cb\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"OSHADHI POLSKA","offers":[{"title":"30 ml.","offer_id":57343247778057,"sku":"6600-30","price":49.8,"currency_code":"PLN","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0862\/4354\/1257\/files\/BO_6600_JojobaOilorganic_540x_a55b0ce3-7336-4a54-afd0-e4ca4ea3c7d7.webp?v=1752084564","url":"https:\/\/sunnygardens.shop\/products\/olej-nosnikowy-jojoba-simondsja-kalifornijska-bio","provider":"Katrin I OSHADHI POLSKA","version":"1.0","type":"link"}