{"product_id":"olej-nosnikowy-ryzowy-otreby","title":"Olej nośnikowy ryżowy (otręby)","description":"\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eOlej nośnikowy ryżowy (otręby)\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e30 ml.\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003ci\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eOryza sativa\u003c\/span\u003e\u003c\/i\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eWśród dawnych rytuałów piękna japońskich kobiet ukrywa się jeden wyjątkowy składnik – olej z otrębów ryżowych, który koi, nawilża i przywraca skórze naturalny blask. W Japonii od wieków olej ryżowy jest znanym środkiem do utrzymania zdrowego i promiennego wyglądu skóry. Jest on tradycyjnie stosowany w kosmetykach do oczyszczania twarzy i ciała, maseczkach i tonikach. Już od czasów dawnej Japonii woda po płukaniu ryżu była używana jako dodatek do kąpieli, aby uzyskać jedwabiście gładką skórę. \u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eDziś olej z otrębów ryżowych ceniony jest za właściwości rozjaśniające skórę, wyrównujące jej strukturę oraz redukujące przebarwienia i plamy pigmentacyjne. Dzięki swojej miękkiej, przyjemnej konsystencji, doskonale sprawdza się w kremach do twarzy i produktach do pielęgnacji suchej lub popękanej skóry, szczególnie narażonej na działanie czynników zewnętrznych.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003ePozyskiwany z otrębów ryżowych metodą tłoczenia na zimno lub ekstrakcji ręcznej, olej ten zawdzięcza swoje dobroczynne właściwości zawartości przeciwutleniaczy oraz witamin z grupy B i E.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eOlej nośnikowy z otrębów ryżowych łączy się dobrze z innymi olejami nośnikowymi, takimi jak: \u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eolej rycynowy, olej z krokosza barwierskiego, olej arganowy i inne.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eWłaściwości pielęgnacyjne:\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e• Głęboko nawilża, łagodzi i chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi\u003cbr\u003e• Zawiera gamma-oryzanol – unikalny składnik wspierający mikrokrążenie i wyrównujący koloryt skóry\u003cbr\u003e• Opóźnia przedwczesne oznaki starzenia się skóry\u003cbr\u003e• Odpowiedni dla każdego typu skóry – również tłustej i skłonnej do trądziku, dzięki lekkiej konsystencji i dużej zawartości kwasu linolowego\u003cbr\u003e• Szybko się wchłania, nie zatyka porów\u003cbr\u003e• Wygładza i zmiękcza naskórek\u003cbr\u003e• Zapobiega powstawaniu przebarwień związanych z produkcją melaniny\u003cbr\u003e• Wzmacnia barierę ochronną skóry i skutecznie zatrzymuje wilgoć\u003cbr\u003e• Chroni skórę przed zanieczyszczeniami środowiskowymi oraz promieniowaniem UV\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eZastosowanie:\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e• Świetny składnik w olejkach i balsamach do twarzy oraz ciała – nadaje miękkość i jedwabistą gładkość\u003cbr\u003e• Delikatny olej do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, wrażliwej lub dojrzałej, odpowiedni również dla dzieci\u003cbr\u003e• Nawilża i odżywia włosy, nadaje im blask i sprężystość, bez efektu obciążenia\u003cbr\u003e• Wspomaga zdrowy wzrost włosów dzięki obecności kwasu ferulowego i estrów\u003cbr\u003e• Polecany jako alternatywa dla lanoliny w chłodne miesiące – idealny dla skóry wrażliwej na zimno\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eTrwałość:\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e12–18 miesięcy\u003cbr\u003eOlej z otrębów ryżowych jest bardzo stabilny, odporny na działanie wysokiej temperatury i procesy utleniania. Dzięki temu doskonale sprawdza się w kosmetykach do pielęgnacji skóry i ma również zastosowanie kulinarne – w Azji cieszy się dużą popularnością jako olej spożywczy.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eWiększość olejów nośnikowych skutecznie wspiera zdrowy i młody wygląd skóry.\u003cbr\u003eTo w pełni naturalny olej produkowany w Japonii, odpowiedni do zastosowań terapeutycznych.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eDodatkowe informacje: Olej nośnikowy ryżowy (otręby)\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003cbr\u003e\u003cb\u003eNazwa:\u003c\/b\u003e Olej nośnikowy z otrębów ryżowych\u003cbr\u003e\u003cb\u003eNazwa botaniczna:\u003c\/b\u003e \u003ci\u003eOryza sativa\u003c\/i\u003e\u003cbr\u003e\u003cb\u003eRodzina botaniczna:\u003c\/b\u003e \u003ci\u003ePoaceae\u003c\/i\u003e \/ wiechlinowate\u003cbr\u003e\u003cb\u003eJakość:\u003c\/b\u003e odpowiedni do zastosowań terapeutycznych\u003cbr\u003e\u003cb\u003eMetoda pozyskiwania:\u003c\/b\u003e rafinowany\u003cbr\u003e\u003cb\u003eMetoda uprawy:\u003c\/b\u003e uprawa konwencjonalna (bez obróbki chemicznej, z analizą jakości)\u003cbr\u003e\u003cb\u003eKraj pochodzenia:\u003c\/b\u003e Japonia\u003cbr\u003e\u003cb\u003eCzęść rośliny:\u003c\/b\u003e zarodek \/ nasiona\u003cbr\u003e\u003cb\u003eGłówne składniki: \u003c\/b\u003eKwasy tłuszczowe: kwas oleinowy (omega-9), kwas linolowy (omega-6), kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy (omega-3), kwas mirystynowy\u003cbr\u003e\u003cb\u003eINCI:\u003c\/b\u003e \u003ci\u003eOryza Sativa Bran Oil\u003c\/i\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e\u003ci\u003e\u003cstrong\u003eNa życzenie istnieje możliwość udostępnienia karty specyfikacji produktu oraz karty charakterystyki (SDS).\u003c\/strong\u003e\u003c\/i\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eSKU: \u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e6662-30\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eDodatkowa informacja:\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003e Przechowywać w chłodnym miejscu. Chronić przed ciepłem i światłem słonecznym. Zużyć w możliwie krótkim czasie po otwarciu.\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e\n\u003cp class=\"MsoNormal\"\u003e\u003cspan style=\"font-family: Montserrat; color: #002060;\" lang=\"PL\"\u003eWięcej informacji o olejach nośnikowych można znaleźć w \u003cb\u003eBazie Wiedzy: \u003c\/b\u003e\u003ca href=\"https:\/\/sunnygardens.shop\/pages\/o-olejach-nosnikowych\"\u003e\u003cb\u003e\u003cspan style=\"color: #002060;\"\u003eO olejach nośnikowych\u003c\/span\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/a\u003e\u003cb\u003e\u003c\/b\u003e\u003c\/span\u003e\u003c\/p\u003e","brand":"OSHADHI POLSKA","offers":[{"title":"Default Title","offer_id":55868367995145,"sku":"6662-30","price":40.9,"currency_code":"PLN","in_stock":false}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/0862\/4354\/1257\/files\/6662-30_RiceBranOil_540x_92d65d16-21d7-4817-9ce5-61070a3a195a.webp?v=1752137067","url":"https:\/\/sunnygardens.shop\/products\/olej-nosnikowy-ryzowy-otreby","provider":"Katrin I OSHADHI POLSKA","version":"1.0","type":"link"}